Uhvati korak sa poslovnim prostorima sadašnjice

Uhvati korak sa poslovnim prostorima sadašnjice

Način poslovanja na globalnom nivou se menja. Rad na daljinu koji je omogućila tehnologija, fleksibilno radno vreme, kao i karakteristike čitavih novih generacija koje na primer ne žele da gube vreme u prevozu do posla, značajno utiču na to kako kancelarije danas izgledaju i kako će izgledati u budućnosti. Kao krajnji rezultat ovih pojava javlja se smanjenje potrebe za dugoročnim zakupom poslovnog prostora.

 

Budućnost zavisi prevashodno od perspektive globalnih i lokalnih kompanija 

 

Globalne kompanije i dalje se vode određenim brojem kvadrata po zaposlenom, brojem kancelarija za menadžere, brojem parking mesta... Ali postaje im sve bitniji i način na koji je taj prostor projektovan, odnosno da li može da obezbedi dovoljno prirodnog svetla, dobro provetravanje prostorija i svega što bi moglo da utiče na poboljšanje produktivnosti zaposlenih. Novi poslovni prostori u fokus stavljaju upravo zaposlene.

 

Kancelarije u službi zaposlenih

 

Sve je veća potražnja za fleksibilnim radnim prostorom.

 

Kompanije žele šansu da kreativnije iskoriste svoj prostor i zaposlenima daju slobodu za inovacijama. Fleksibilan prostor osmišljen je tako da odgovara agilnim mladim kompanijama koje se konstantno razvijaju i koje ne moraju biti povezane za stalnim strukturama.

 

Fokus se sve više stavlja na kreiranje zajednice u okviru organizacije i određenog životnog stila koji će privući i zadržati mlade talente. To je ono što će u budućnosti definisati izgled radnih prostorija u kompanijama. Ovakav pristup preuzet je iz sve popularnijih co-working prostora koji ljudima pružaju mnogo više od radnog stola. 

 

U nadolazećim godinama od ključnog značaja da radna mesta budu dizajnirana kao potpora izgradnji odnosa između ljudi i timova. 

 

Ovo su velike promene koje utiču na sve učesnike tržišta nekretnina. Pored trenutnih 450.000 kvadrata poslovnog prostora u Beogradu, trenutno je u izgradnji još 140.000 novih, dok se do kraja godine očekuje završetak 60.000 već najavljenih kvadratnih metara prostora A klase.

 

Ponuda i potražnja

 

Najveći deo nekretnina koncentrisan je na Novom Beogradu, sa izdavanjem Navigator 2 centra, kao i Ušća kule 2. Centar Beograda krasi poslovna zgrada u srcu grada - Mia Dorćol, dok na lokaciji Bulevar kralja Aleksandra izdvajamo objekat ukupne raspoložive površine za zakup od 588m2, koji je pored zakupa, dostupan i za prodaju. Na Dedinju, u okviru poslovnog prostora Kings Cross, zakupcima je preostao je samo još jedan lokal/retail sa baštom od 100m2 i kancelarijski prostor od 800m2 koji su u ovom trenutku dostupni. 

 

Ukoliko ste zainteresovani za neku od spomenutih lokacija, rado ćemo vam dati više informacija o dostupnosti i ceni. Kontaktirajte nas putem telefona +381 11 32 43 275 ili e-mail welcome@westproperties.rs

6 razloga zbog kojih nikad ne treba da kupujete ili prodajete nekretninu bez agenta

6 razloga zbog kojih nikad ne treba da kupujete ili prodajete nekretninu bez agenta

Lagano nedeljno jutro. Skuvali ste sebi kafu i otvorili lap top da proverite poslednje oglase o nekretninama pre nego što izletite u potrazi za domom. Sami se bavite trgovinom nekretninama i mi...

SAZNAJ VIŠE
Ključ za uspešne projekte

Ključ za uspešne projekte

Kako se pristup tržištu nekretnina koji kompanija West Properties gaji oduvek razlikovao od ustaljene prakse, tako smo i brojne izazove u oblasti gradnje i opremanja enterijera sa kojima smo se...

SAZNAJ VIŠE
West Properties i KARE Design: Udruženim snagama do najbolje usluge

West Properties i KARE Design: Udruženim snagama do najbolje usluge

Kompanija West Properties je uvek nastojala da svojim klijentima pruži bolje i više od standardnog i konvencionalnog načina poslovanja. Kako bismo svojim klijentima pružili kompletnu podr&scaro...

SAZNAJ VIŠE
2019. Sva prava zadržana. West Properties Colliers.
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.