PROCENE

PROCENA VREDNOSTI NEPOKRETNOSTI I SAVETODAVNE USLUGE

PROCENE

West Properties u svom spektru poslova pruža usluge procene vrednosti, tj. nudi precizan savet o tržišnoj vrednosti različitih tipova nepokretnosti u formi izveštaja za svrhe namenjene Vašim potrebama.

Profesionalan tim procenitelja i saradnika, sa bogatim iskustvom, svoj posao obavlja savesno i odgovorno prema zakonu i načelima svoje struke.

Uz primenu jasne metodologije i usaglašenost sa RICS – Profesionalnim standardima i Međunarodnim standardima procene, omogućiće Vam sveobuhvatnu procenu različitih tipova nepokretnosti kao što su stambeni, kancelarijski, maloprodajni, hotelski, industrijski i logistički objekti kao i različite vrste zemljišta. Pored procene vrednosti nekretnina, izrađujemo i procene svih vrsta pokretne imovine.

Kompanija u svom timu ima procenitelja sa RICS, REV i nultom licencom.

Kako bi na najbolji i najpristupačniji način izračunali vrednost imovine koristimo podatke iz opsežne baze prodatih nepokretnosti koju posedujemo.

 

Tržište nekretnina ima značajan uticaj na makroekonomska kretanja i finansijsku stabilnost. Sistematsko praćenje razvoja tržišta nekretnina i perspektiva stoga su veoma važne kako za sveobuhvatnu analizu makroekonomskih uslova i perspektive srpske ekonomije, tako i za efikasno sprovođenje nadzornih zadataka procene vrednosti za bilo koju svrhu.

Sektor PROCENA ima posebno mesto u kompaniji West Properties i nudi efikasno izvršavanje i najkompleksnijih zadataka, jer objektivna vrednost na tržištu nepokretnosti štiti i Vas i nas.

 

Razlozi zbog kojih se vrši procena nepokretnosti:

- prodaja /kupovina nepokretnosti

- potrebe obezbeđenja hipoteke – sredstvo obezbeđenja

- u procesu investicionih analiza

- za potrebe računovodstvenog izveštavanja,

- u postupku donošenja poslovnih odluka

- u raznim vrstama sudskih sporova

- poslovima osiguranja, oporezivanja i dr.

 

Međutim u današnje vreme u oblasti nepokretnosti na tržistu postavljaju se i pitanja klijenata koji u većini slučajeva imaju nedoumicu tipa:

- da li je isplativije da nekretnine se prodaju ili izdaju u zakup

- u slučaju internih transakcija i prenosa imovine da li je neophodna realna procena za poreske svrhe i stručno mišljenje

- koje su moguće alternativne namene postojeće lokacije

- želite da uporedite i sagledate razlike između varijante prodaje/kupovine imovine i dr.

 

U takvim situacijama West Properties izlazi u susret svakom klijentu svojim stručnim sagledavanjem tržišta, svojim mišljenjem i analizom.

Vodeće banke, finansijske institucije kao i kompanije koje se bave nepokretnostima biraju nas pri različitim projektima procena iz razloga našeg jedinstvenog pristupa u kome kombinujemo utvrđene međunarodne metodologije procena i prilagođavamo ih lokalnom tržištu na osnovu našeg sveobuhvatnog poznavanja lokalnih propisa i zakona, standarda i trendova na tržištu.

 

Izrada izveštaja o proceni nepokretnosti obuhvata:

- Uslove angažovanja

- Obilazak predmetne nepokretnosti

- Analizu tržišta, predmetne oblasti, prikupljanje podataka.

- Opšte podatke (makroekonomski, regionalni i sl), podatke specifične za procenjivanu imovinu (istorijat, troškovi, cene, prihodi, upotreba)

- Analizu komparativnih podataka, raspoloživih transakcija, zakupa , ugovora o prodaji/zakupu.

- Highest and Best use analiza

- Primenu metode procene (troškovni, tržišni, prinosni)

- Donošenje zaključka o vrednosti

Za sve dodatne informacije kontaktirajte nas:

Tel: 011 32 43 274

E-mail: procene@westproperties.rs

2019. Sva prava zadržana. West Properties Colliers.
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.