6 razloga zbog kojih nikad ne treba da kupujete ili prodajete nekretninu bez agenta

6 razloga zbog kojih nikad ne treba da kupujete ili prodajete nekretninu bez agenta

Lagano nedeljno jutro. Skuvali ste sebi kafu i otvorili lap top da proverite poslednje oglase o nekretninama pre nego što izletite u potrazi za domom. Sami se bavite trgovinom nekretninama i mislite da vam ide veoma dobro. Povrh svega, sve informacije koje su vam potrebne su na internetu, par klikova od vas, zar ne? To i vaša dobra procena. Dragi kupče (prodavče) – znamo da sve možete na svoju ruku. Ali stvarno, stvarno ne bi trebalo. Ovo je verovatno najveća finansijska odluka u vašem celom životu, i treba vam agent za nekretnine ukoliko želite da to obavite kako treba. Evo i zašto...

IMAJU PUNO ISKUSTVA I STRUČNI SU

Nekretnine imaju svoj jezik, pun akronima i polu-razumljivog žargona, a vaš agent za nekretnine je istreniran da tečno priča tim jezikom. Još, kupovina ili prodaja doma obično zahteva desetine papira, izveštaja, ugovora i drugih tehničkih dokumenata. Agent za nekretnine je stručan i pomoći će vam da pripremite pravu ponudu, dok izbegavate odlaganja ili nesporazume koji mogu dovesti do ozbiljnih problema.

IMAJU NEVEROVATNU MOĆ PRETRAŽIVANJA

Internet je sjajan. Možete pronaći skoro sve! I sa internet oglasima za nekretnine, kao što je i vaš, možete sami naći aktuelne kuće, u bilo kom trenutku. Ali pogodite šta? Agenti za nekretnine imaju još veći pristup oglasima. Nekad, nekretnine su aktivne ali se ne reklamiraju. Agent za nekretnine vam može pomoći da nađete te skrivene dragulje.

ODLIČNI SU PREGOVARAČI

Bilo da prodajete ili kupujete nekretninu, srešćete se sa pregovorima – i kako je vruće današnje tržište, veoma je verovatno da će pregovori biti žustri. Možete očekivati puno konkurencije, prljavih poteza, ponude u kešu i aukcijske ratove. Ne želite li da pored vas bude obučen i profesionalan pregovarač da zatvori najbolji dogovor za vas? I nije sve u tome koliko ćete novca više ili manje potrošiti. Agent za nekretnine će vam pomoći da dogovorite dovoljno vremena za razgledanje i inspekcije, preglede i bilo šta drugo što je vama jako bitno.

POVEZANI SU SA SVIMA

Agenti za nekretnine možda ne znaju sve, ali je njihova misija da znaju baš svakoga ko može pomoći u procesu kupovine ili prodaje nekretnine. Bankare, advokate, procenitelje, dizajnere... i svi su oni deo mreže vašeg agenta za nekretnine. Iskoristite ih.

STRIKTNO SE PRIDRŽAVAJU ETIČKOG KODA

Nije svaki agent, dobar agent i licenciran. U čemu je razlika? Pravi agenti za nekretine se pridržavaju višeg etičkog standarda od običnih nelicenciranih agenata i moraju se pridržavati etičkog koda.

ONI SU VAŠ SAVETNIK / ANALITIČAR / TERAPEUT – SVE U JEDNOM

Stvar o agentima za nekretnine je: ... Ono što je sigurno jeste da su oni prodavci, ali rade mnogo više stvari od toga da zarade svoju proviziju. Stalno se kreću unaokolo, proveravajući oglase za vas. Troše mnogo novca na reklamiranje domova. Istražuju sve opcije da budu sigurni da ćete dobiti najbolju ponudu.

I naravno, oni rade za vas gotovo svaki sat dana i noći – bilo da vam treba više informacija o nekretnini ili neko sa kim možete da popričate da se osećate sigurnije sa ponudom u koju se upuštate. Ovo je najveći finansijska (i moguće emocionalna) odluka u vašem životu, i agenti za nekretnine shvataju veoma ozbiljno ulogu da budu vaš vodič kroz to.

7 stvari na koje treba obratiti pažnju kada želite da iznajmite stan

7 stvari na koje treba obratiti pažnju kada želite da iznajmite stan

Novi prostor, novo okruženje, samo su neke od novosti koje vas mogu sačekati prilikom zakupa stana. Neretko, ovaj proces oduzima mnogo više vremena nego što ste spremni da izdvojite. Osn...

SAZNAJ VIŠE
Saradnja kompanija West Properties i Lafarge

Saradnja kompanija West Properties i Lafarge

Kompanija „West Properties“ potpisala je ugovor o partnerskoj saradnji sa kompanijom „Lafarge“ o zastupanju u prodaji potpuno novog koncepta gradnje i proizvoda na srpskom trži...

SAZNAJ VIŠE
Kuda u šoping u 2020. godini?

Kuda u šoping u 2020. godini?

Pored postojećih tržnih centara, u Beogradu je najavljena izgradnja novih koji startuju tokom 2020. godine. Evo najava otvaranja tri velika projekta koja će nas obradovati sledeće godine.   Me...

SAZNAJ VIŠE
2019. Sva prava zadržana. West Properties Colliers.
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.