6 razloga zbog kojih nikad ne treba da kupujete ili prodajete nekretninu bez agenta

6 razloga zbog kojih nikad ne treba da kupujete ili prodajete nekretninu bez agenta

Lagano nedeljno jutro. Skuvali ste sebi kafu i otvorili lap top da proverite poslednje oglase o nekretninama pre nego što izletite u potrazi za domom. Sami se bavite trgovinom nekretninama i mislite da vam ide veoma dobro. Povrh svega, sve informacije koje su vam potrebne su na internetu, par klikova od vas, zar ne? To i vaša dobra procena. Dragi kupče (prodavče) – znamo da sve možete na svoju ruku. Ali stvarno, stvarno ne bi trebalo. Ovo je verovatno najveća finansijska odluka u vašem celom životu, i treba vam agent za nekretnine ukoliko želite da to obavite kako treba. Evo i zašto...

IMAJU PUNO ISKUSTVA I STRUČNI SU

Nekretnine imaju svoj jezik, pun akronima i polu-razumljivog žargona, a vaš agent za nekretnine je istreniran da tečno priča tim jezikom. Još, kupovina ili prodaja doma obično zahteva desetine papira, izveštaja, ugovora i drugih tehničkih dokumenata. Agent za nekretnine je stručan i pomoći će vam da pripremite pravu ponudu, dok izbegavate odlaganja ili nesporazume koji mogu dovesti do ozbiljnih problema.

IMAJU NEVEROVATNU MOĆ PRETRAŽIVANJA

Internet je sjajan. Možete pronaći skoro sve! I sa internet oglasima za nekretnine, kao što je i vaš, možete sami naći aktuelne kuće, u bilo kom trenutku. Ali pogodite šta? Agenti za nekretnine imaju još veći pristup oglasima. Nekad, nekretnine su aktivne ali se ne reklamiraju. Agent za nekretnine vam može pomoći da nađete te skrivene dragulje.

ODLIČNI SU PREGOVARAČI

Bilo da prodajete ili kupujete nekretninu, srešćete se sa pregovorima – i kako je vruće današnje tržište, veoma je verovatno da će pregovori biti žustri. Možete očekivati puno konkurencije, prljavih poteza, ponude u kešu i aukcijske ratove. Ne želite li da pored vas bude obučen i profesionalan pregovarač da zatvori najbolji dogovor za vas? I nije sve u tome koliko ćete novca više ili manje potrošiti. Agent za nekretnine će vam pomoći da dogovorite dovoljno vremena za razgledanje i inspekcije, preglede i bilo šta drugo što je vama jako bitno.

POVEZANI SU SA SVIMA

Agenti za nekretnine možda ne znaju sve, ali je njihova misija da znaju baš svakoga ko može pomoći u procesu kupovine ili prodaje nekretnine. Bankare, advokate, procenitelje, dizajnere... i svi su oni deo mreže vašeg agenta za nekretnine. Iskoristite ih.

STRIKTNO SE PRIDRŽAVAJU ETIČKOG KODA

Nije svaki agent, dobar agent i licenciran. U čemu je razlika? Pravi agenti za nekretine se pridržavaju višeg etičkog standarda od običnih nelicenciranih agenata i moraju se pridržavati etičkog koda.

ONI SU VAŠ SAVETNIK / ANALITIČAR / TERAPEUT – SVE U JEDNOM

Stvar o agentima za nekretnine je: ... Ono što je sigurno jeste da su oni prodavci, ali rade mnogo više stvari od toga da zarade svoju proviziju. Stalno se kreću unaokolo, proveravajući oglase za vas. Troše mnogo novca na reklamiranje domova. Istražuju sve opcije da budu sigurni da ćete dobiti najbolju ponudu.

I naravno, oni rade za vas gotovo svaki sat dana i noći – bilo da vam treba više informacija o nekretnini ili neko sa kim možete da popričate da se osećate sigurnije sa ponudom u koju se upuštate. Ovo je najveći finansijska (i moguće emocionalna) odluka u vašem životu, i agenti za nekretnine shvataju veoma ozbiljno ulogu da budu vaš vodič kroz to.

Porez na prenos apsolutnih prava i sve o njemu

Porez na prenos apsolutnih prava i sve o njemu

Po kupovini nepokretnosti, ukoliko ne ispunjavate uslove za poresko oslobođenje i ukoliko taj promet nije predmet oporezivanja porezom na dodatu vrednost, kupac izmiruje porez na prenos apsolutnih pra...

SAZNAJ VIŠE
Kako da kreirate efikasno radno okruženje u svom domu?

Kako da kreirate efikasno radno okruženje u svom domu?

Kada vaš dom postane vaša kancelarija, potreban je plan kako bi bili što efikasniji. Ukoliko se još niste privikli na novonastalu situaciju rada od kuće tokom pandemije COV...

SAZNAJ VIŠE
Šta vam pruža ZVEZDARA – lokacija koja harmonično koegzistira sa prirodom

Šta vam pruža ZVEZDARA – lokacija koja harmonično koegzistira sa prirodom

Kvalitet života u metropoli nije određen samo kulturnim sadržajima, mogućnostima za edukaciju i intelektualni razvoj, već i aktivnostima koje su važne za održavanje fizičkog i mentalnog zdravlja. Sa...

SAZNAJ VIŠE
2019. Sva prava zadržana. West Properties Colliers.
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.