6 razloga zbog kojih nikad ne treba da kupujete ili prodajete nekretninu bez agenta

6 razloga zbog kojih nikad ne treba da kupujete ili prodajete nekretninu bez agenta

Lagano nedeljno jutro. Skuvali ste sebi kafu i otvorili lap top da proverite poslednje oglase o nekretninama pre nego što izletite u potrazi za domom. Sami se bavite trgovinom nekretninama i mislite da vam ide veoma dobro. Povrh svega, sve informacije koje su vam potrebne su na internetu, par klikova od vas, zar ne? To i vaša dobra procena. Dragi kupče (prodavče) – znamo da sve možete na svoju ruku. Ali stvarno, stvarno ne bi trebalo. Ovo je verovatno najveća finansijska odluka u vašem celom životu, i treba vam agent za nekretnine ukoliko želite da to obavite kako treba. Evo i zašto...

IMAJU PUNO ISKUSTVA I STRUČNI SU

Nekretnine imaju svoj jezik, pun akronima i polu-razumljivog žargona, a vaš agent za nekretnine je istreniran da tečno priča tim jezikom. Još, kupovina ili prodaja doma obično zahteva desetine papira, izveštaja, ugovora i drugih tehničkih dokumenata. Agent za nekretnine je stručan i pomoći će vam da pripremite pravu ponudu, dok izbegavate odlaganja ili nesporazume koji mogu dovesti do ozbiljnih problema.

IMAJU NEVEROVATNU MOĆ PRETRAŽIVANJA

Internet je sjajan. Možete pronaći skoro sve! I sa internet oglasima za nekretnine, kao što je i vaš, možete sami naći aktuelne kuće, u bilo kom trenutku. Ali pogodite šta? Agenti za nekretnine imaju još veći pristup oglasima. Nekad, nekretnine su aktivne ali se ne reklamiraju. Agent za nekretnine vam može pomoći da nađete te skrivene dragulje.

ODLIČNI SU PREGOVARAČI

Bilo da prodajete ili kupujete nekretninu, srešćete se sa pregovorima – i kako je vruće današnje tržište, veoma je verovatno da će pregovori biti žustri. Možete očekivati puno konkurencije, prljavih poteza, ponude u kešu i aukcijske ratove. Ne želite li da pored vas bude obučen i profesionalan pregovarač da zatvori najbolji dogovor za vas? I nije sve u tome koliko ćete novca više ili manje potrošiti. Agent za nekretnine će vam pomoći da dogovorite dovoljno vremena za razgledanje i inspekcije, preglede i bilo šta drugo što je vama jako bitno.

POVEZANI SU SA SVIMA

Agenti za nekretnine možda ne znaju sve, ali je njihova misija da znaju baš svakoga ko može pomoći u procesu kupovine ili prodaje nekretnine. Bankare, advokate, procenitelje, dizajnere... i svi su oni deo mreže vašeg agenta za nekretnine. Iskoristite ih.

STRIKTNO SE PRIDRŽAVAJU ETIČKOG KODA

Nije svaki agent, dobar agent i licenciran. U čemu je razlika? Pravi agenti za nekretine se pridržavaju višeg etičkog standarda od običnih nelicenciranih agenata i moraju se pridržavati etičkog koda.

ONI SU VAŠ SAVETNIK / ANALITIČAR / TERAPEUT – SVE U JEDNOM

Stvar o agentima za nekretnine je: ... Ono što je sigurno jeste da su oni prodavci, ali rade mnogo više stvari od toga da zarade svoju proviziju. Stalno se kreću unaokolo, proveravajući oglase za vas. Troše mnogo novca na reklamiranje domova. Istražuju sve opcije da budu sigurni da ćete dobiti najbolju ponudu.

I naravno, oni rade za vas gotovo svaki sat dana i noći – bilo da vam treba više informacija o nekretnini ili neko sa kim možete da popričate da se osećate sigurnije sa ponudom u koju se upuštate. Ovo je najveći finansijska (i moguće emocionalna) odluka u vašem životu, i agenti za nekretnine shvataju veoma ozbiljno ulogu da budu vaš vodič kroz to.

Sve je u lokaciji, lokaciji, lokaciji

Sve je u lokaciji, lokaciji, lokaciji

„Nekretnina ne može biti izgubljena ili ukradena niti odnesena. Razumno odabrane, plaćene u celosti i vođene s dužnom pažnjom, postaju najsigurnije ulaganje na svetu.“ Frenklin D. Ruzvelt ...

SAZNAJ VIŠE
Ključ za uspešne projekte

Ključ za uspešne projekte

Kako se pristup tržištu nekretnina koji kompanija West Properties gaji oduvek razlikovao od ustaljene prakse, tako smo i brojne izazove u oblasti gradnje i opremanja enterijera sa kojima smo se...

SAZNAJ VIŠE
Moderan poslovni objekat iz Beograda među najlepšim fasadama Evrope

Moderan poslovni objekat iz Beograda među najlepšim fasadama Evrope

Fasada je lice jedne zgrade i prvo što se na njoj primećujete. Kompanija Baumit 2012. je predstavila “Life” najveću evropsku paletu boja za fasade, a mašta, umeće i boje dove...

SAZNAJ VIŠE
2019. Sva prava zadržana. West Properties Colliers.
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.