7 stvari na koje treba obratiti pažnju kada želite da iznajmite stan

7 stvari na koje treba obratiti pažnju kada želite da iznajmite stan

Novi prostor, novo okruženje, samo su neke od novosti koje vas mogu sačekati prilikom zakupa stana. Neretko, ovaj proces oduzima mnogo više vremena nego što ste spremni da izdvojite. Osnovni razlozi su nedostatak informacija kao i velika ponuda nekretnina na tržištu. Pripremite se kako biste što bolje prošli u ovim pregovorima. Ali najbolju stvar koju možete da uradite jeste da unajmite profesionalnog agenta koji će vas voditi kroz ceo proces i pomoći vam da u najkraćem mogućem roku nađete najbolju ponudu. Evo naših 7 saveta za iznajmljivanje stana. 

1. Odredite kakav stan želite 

Prilikom pretrage stana za iznamljivanje iskoristite sve pogodnosti koje vam se nude.  Potražite nekretnine koje baš vama odgovaraju. Iskoristite filtere u pretrazi i odaberite ponude. Najvažnije su: opseg cene koju želite da platite, kvadratura koja vama odgovara i lokacija. Preciznost ovih informacija vam olakšava odabir. Agent za nekretnine vam može skratiti ovaj proces selekcije, konkretnim ponudama stanova po vašim kriterijumima.

2. Istražite lokaciju

Ukoliko ste već odabrali delove grada u kojima biste voleli da živite, nađite slobodno vreme i prošetajte. Proverite da li vam odgovara konekcija sa ostalim delovima grada, vašim poslom, kakav je javni prevoz, da li na lokaciji ili u blizini postoji sve ono što vama je neophodno za život. 

3. Raspitajte se pre razgledanja

Pre nego što pogledate samu nekretninu koju ste odabrali, raspitajte se, najbolje kod agencije koja stan oglašava, o samom stanu - da li je opremljen ili ne, na koliko je moguće zakupiti nekretninu, kolike su mesečne režije (grejanje, struja Infostan i sl.), da li je potrebno dodatno ulagati u nekretninu. Ukoliko ste angažovali našeg agenta, biće nam zadovoljstvo da vam dostavimo za vas najbolje ponude, uz sigurnost da su preduzete sve potrebne mere i radnje u cilju što efikasnije i povoljnije cene zakupa.  

4. Saznajte više o vlasniku nekretnine

Nakon što ste odabrali nekretninu koja vam odgovara, dogovorite razgledanje. Prvi kontakt i utisak je veoma važan! Na ovaj način možete proveriti da li će vam saradnja sa stanodavcem u budućnosti odgovarati. Vaše je pravo da pitate sve što vas interesuje kako biste se što bolje informisali. I kod ove stavke vas agent kao posrednik štiti – osim zakazivanja razgledanja same nekretnine, od strane profesionalnog agenta dobićete mišljenje o visini zakupa i informacije i samoj nekretnini koja vam je interesantna. Na ovaj način nećete gubiti nepotrebno vreme razgledajući ponude stanova koje ne odgovaraju najpovoljnijim uslovima za vas.

5. Sa pažnjom pogledajte stan

Odabrali ste stan koji vam odgovara. Prođite sa agentom i zabeležite sve nedostatke, potrebne popravke, uređaje koji nedostaju, nameštaj, stolariju i sve što vam zapadne za oko, a što može biti dodatni izdatak u vašem budžetu. Agent, ukoliko ga budete angažovali, će Zapisnik o primopredaji stana dostaviti i zakupcu (vama) i zakupodavcu. Ovaj dokument će predstavljati dokaz o stanju u kome se nalazi nekretnina u trenutku preuzimanja. 

6. Ugovor štiti obe strane

Ugovor i Zapisnik o primopredaji stana štiti obe strane u procesu zakupa! Agencija će vam u ovom koraku pomoći oko pripreme Predugovora, a zatim i Ugovor o zakupu, koji će sadržati sve bitne elemente kao što su: način plaćanja, vreme plaćanja, trajanje zakupa, visina stanarine, ostavljeni depozit, odgovornost za popravke u stanu. Pravna služba, ukoliko se odlučite za našu kompaniju kao posrednika, vam stoji na raspolaganju ukoliko smatrate da postoje dodatne informacije koje želite da Ugovor o zakupu sadrži. 

7. Novi stan je novi početak

Samo se prepustite! Sve će leći na svoje i ovaj novi prostor će postati vaš dom sa prvim stvarima koje budete prebacili. Složite sve kako vama odgovara i prigrlite ovaj novi početak.

 

Želimo vam sreću ukoliko ste se upustili u ovu avanturu. Na raspolaganju vam je ponuda stanova i kuća za izdavanje na našem sajtu, ali i profesionalnost i znanje naših agenata koji će vam ovu potragu sigurno uveliko olakšati. 

 

Saveti za prodaju kuće

Saveti za prodaju kuće

Prodavanje nekretnine ne ide onako kako ste planirali? Potencijalni kupci odustaju od vaše nekretnine? Čini vam se da napuštaju vaš dom nesrećni i nije vam jasno zašto se t...

SAZNAJ VIŠE
Širimo tim: Tražimo licencirane agente za prodaju nekretnina

Širimo tim: Tražimo licencirane agente za prodaju nekretnina

Zbog povećanog obima posla West Properties otvara konkurs za zapošljavanje više kandidata na određeno radno vreme, sa mogućnošću kasnijeg sklapanja ugovora o radu na neodređeno ra...

SAZNAJ VIŠE
Luksuz je način života

Luksuz je način života

Svrha luksuza je da korisnicima luksuzne robe i usluga pruži udobnost, estetsko zadovoljstvo, komfor, uživanje, kvalitet i sigurnost. Pogledajte u našoj ponudi neke od lepih, velikih i luksuz...

SAZNAJ VIŠE
2019. Sva prava zadržana. West Properties Colliers.
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.