Colliers sklopio partnerstvo sa West Properties u Srbiji i najavio širenje poslovanja u Jugoistočnoj Evropi

Colliers sklopio partnerstvo sa West Properties u Srbiji i najavio širenje poslovanja u Jugoistočnoj Evropi

Beograd, 4 jul 2022. – Colliers, vodeća globalna kompanija za pružanje profesionalnih usluga u sektoru nekretnina i upravljanje investicijama, saopštila je danas da je sklopila partnerski ugovor u EMEA regionu (Evropa, Bliski Istok i Afrika) sa vodećom kompanijom u Srbiji za pružanje usluga u sektoru nekretnina, West Properties.

Ovim partnerstvom, Colliers, koji već posluje u susednim zemljama, proširuje svoje usluge u Jugoistočnoj Evropi. West Properties, sa sedištem u Beogradu, je kompanija sa 20 godina iskustva u poslovanju sa domaćim i međunarodnim klijentima na srpskom tržištu nekretnina. Kompaniju su osnovali i vode Vladimir Vukićević, CEO, i Vladimir Popović, izvršni direktor. West Properties nudi svojim klijentima kompletan spektar usluga u sektoru nekretnina, uključujući brokerske usluge za investitore i zakupce, savetodavne usluge za tržišta kapitala, usluge projektnog finansiranja, upravljanja imovinom, procenom vrednosti i upravljanja projektima.

„Ovo partnerstvo donosi još jedno ključno evropsko tržište u Colliers-ov EMEA region. Svedoci smo velike potražnje i zakupaca i investitora u Srbiji zbog pozitivnog rasta BDP-a i dostupnosti povoljnih fondova. Ovu veliku potražnju najbolje ilustruje podatak da je broj prometovanih nekretnina u glavnom gradu Srbije, Beogradu, prošle godine porastao 25 odsto, dok je vrednost imovine na tržištu iznosila 6,1 milijardu evra, što je 50 odsto više nego u 2020. Uvereni smo da će naše novo poslovanje u Srbiji obeležiti dugoročni rast i saradnja sa našim kolegama i klijentima u Jugoistočnoj Evropi i širom EMEA regiona”, kaže Davoud Amel-Azizpour, CEO EMEA sektora u Colliers-u.

„Tim kompanije West Properties uzbuđen je što postajemo deo Colliers-a, vodećeg svetskog brenda u poslovanju na tržištu nekretnina. Kroz globalnu platformu kompanije, unapredićemo usluge koje nudimo domaćim i međunarodnim klijentima – investitorima, developerima i zakupcima. Radujemo se što ćemo integrisati i iskoristiti Colliers-ov domet, uspostavljenu infrastrukturu i liderstvo u industriji, kako bismo podstakli naš rast, udeo na tržištu i mogućnosti pružanja usluga klijentima“, kaže Vladimir Vukićević, CEO u West Properties.

Davoud Amel-Azizpour ističe da West Propertis ima veoma uglednu reputaciju, koja će sa platformom Colliers-a iza sebe, a pod vođstvom Vladimira Popovića i Vladimira Vukićevića, biti još uglednija i uspešnija. „Radujemo se partnerstvu sa WP timom, i mogućnosti da pružimo podršku i njima i našim klijentima, kako bismo maksimalno iskoristili real estate potencijale“, dodaje Amel-Azizpour.

West Propeties će rebrendirati svoje poslovanje i početi da nastupa na tržištu kao Colliers od dana ove objave i biće jedina kompanija koja ima legalno pravo da koristi ime Colliers firme na tržištu Srbije.

Moderan poslovni objekat iz Beograda među najlepšim fasadama Evrope

Moderan poslovni objekat iz Beograda među najlepšim fasadama Evrope

Fasada je lice jedne zgrade i prvo što se na njoj primećujete. Kompanija Baumit 2012. je predstavila “Life” najveću evropsku paletu boja za fasade, a mašta, umeće i boje dove...

SAZNAJ VIŠE
Šta vam pruža VOŽDOVAC – jedna od najstarijih beogradskih opština

Šta vam pruža VOŽDOVAC – jedna od najstarijih beogradskih opština

  Jedna od najstarijih beogradskih opština je i Voždovac koji je ujedno i dom najdužoj ulici prestonice – Ulici Vojvode Stepe. Nekada mesto sa kog je vožd Karađorđe kretao sa vojsko...

SAZNAJ VIŠE
Porez na prenos apsolutnih prava i sve o njemu

Porez na prenos apsolutnih prava i sve o njemu

Po kupovini nepokretnosti, ukoliko ne ispunjavate uslove za poresko oslobođenje i ukoliko taj promet nije predmet oporezivanja porezom na dodatu vrednost, kupac izmiruje porez na prenos apsolutnih pra...

SAZNAJ VIŠE
2019. Sva prava zadržana. West Properties Colliers.
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.