Podrška investitorima – recept za uspešnu realizaciju projekata

Podrška investitorima – recept za uspešnu realizaciju projekata

Konstantna visoka potražnja za nekretninama uz malu ponudu, ne može biti garant da će investitor prodati sve, ukoliko projektu ne pristupi na pravi način.

Konsultantske usluge koje West Properties pruža podrazumevaju savetovanje šta je na određenoj lokaciji najbolje graditi, finansijske analize izvodljivosti i isplativosti projekta, vođenje projekta tokom procesa adaptacije ili gradnje, marketing u oblasti nekretnina, analize najbolje iskorišćenosti prostora, pa sve do pružanja usluga profesionalnog upravljanja nekretninom i procesom njenog održavanja.

Ovakvim pristupom investitoru pružamo ključne informacije na osnovu kojih će doneti odluku da li će krenuti sa realizacijom projekta ili ne. Krajnji rezultat investicije i njen uspeh treba predvideti na samom početku, a u tome najznačajniji faktor nosi sprega marketinga i prodaje. Strani investitori vrlo dobro poznaju ove principe, dok nam se lokalni obraćaju mahom kada već dođe do problema u realizaciji.

Stvari bi trebalo postaviti drugačije. Jedan od uspešnih primera na kojima je West Properties radio je Panorama Voždovac. Prodaja je zvanično počela 27. septembra 2017. kada je otvoren show room, a do novembra 2017. je prodato 60% stanova. To nije bio uspeh preko noći, već smo rad na projektu započeli mnogo ranije uz dobru selekciju marketing alata i već danas imamo rasprodat ceo kompleks daleko ispred završetka izgradnje. Kroz ovakav pristup kreira se potreba potencijalnih kupaca za određenim prostorom. Dodatno, prodaja na ovom projektu je vođena tako da je ostvaren rast od više od 40% od inicijalne cene kvadrata.

West Properties tokom 17 godina postojanja nastoji da svojim klijentima uvek pruži bolje i više od standardnog i konvencionalnog načina poslovanja. Briga o klijentima i njihovim interesima oduvek nam je bila u fokusu. Svakog klijenta posmatramo kao dugoročnog partnera kome pružamo „custom made“ uslugu, pristup po kome se posebno izdvajamo.

Pomažemo investitorima u odluci o odabiru lokacije za projekat, kako bi taj objekat trebalo da izgleda, koje završne materijale koristiti. Savetujemo ih po pitanju organizacije stambenih jedinica, što obuhvata njihovu veličinu, procenat određenih struktura u ukupnom broju stambenih jedinica, kao i unutrašnji raspored, a sve u cilju uspešnije i brže prodaje, kao i boljeg pozicioniranja stambenog kompleksa u odnosu na konkurenciju. Naše usluge obuhvataju predloge cena za svaki stan u zavisnosti od niza različitih parametara koji na nju utiču, dinamiku plaćanja, kao i kreiranje posebnih popusta, uz predlog pravno-administrativnih dokumenata koji prate proces prodaje.

Na bazi makro i mikro istraživanja tu smo da damo input investitoru, da kreira objekat u skladu sa lokacijom i projekat koji može da ostvari rezultat, štedeći mu vreme i novac, kao i da pravim pristupom povećamo profit koji može da ostvari.

TEKST: Vladimir Popović, suvlasnik i izvršni direktor, West Properties

Život prilagođen vama, jer ponekad više kontrole zaista znači i više uživanja - pametne kuće

Život prilagođen vama, jer ponekad više kontrole zaista znači i više uživanja - pametne kuće

Svaki objekat, bio stambeni i poslovni, nezamisliv je bez električnog napajanja, osveljenja i klimatizacije. Pored ovih, tu su i  različiti uređaji i sistemi koji se gotovo podrazumevaju kak...

SAZNAJ VIŠE
Povezanost i podrška - coworking

Povezanost i podrška - coworking

Radno okruženje postavlja temelj zadovoljstvu na radnom mestu. U kreativnom i motivisanom okruženju, sa ljudima koji dolaze iz različitih sfera i profesija, postajete više koncentrisani na ono ...

SAZNAJ VIŠE
Šta vam pruža ZVEZDARA – lokacija koja harmonično koegzistira sa prirodom

Šta vam pruža ZVEZDARA – lokacija koja harmonično koegzistira sa prirodom

Kvalitet života u metropoli nije određen samo kulturnim sadržajima, mogućnostima za edukaciju i intelektualni razvoj, već i aktivnostima koje su važne za održavanje fizičkog i mentalnog zdravlja. Sa...

SAZNAJ VIŠE
2019. Sva prava zadržana. West Properties Colliers.
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.