Prva polovina 2019. godine u brojkama

Prva polovina 2019. godine u brojkama

Prema poslednjem izveštaju Republičkog zavoda za statistiku, u prvoj polovini 2019. godine u 68 opština/gradova Republike Srbije registrovana je prodaja stanova u novogradnji.

 

Prosečna površina prodatih stanova novogradnje iznosila je 53 m2.

 

Prosečne cene novoizgrađenih stanova kretale su se od najnižih u Tutinu - 42.693 dinara po kvadratu do najviše u Beogradu - 345.499 dinara.

 

Prosečna površina stanova novoizgrađenih kuća u Beogradu tokom prve polovine godine iznosila je 55 kvadratnih metara.

 

Veći stanovi su se našli na opštini Stari grad, sa prosekom od 73 m2, a nedaleko odatle se nalaze i novoizgrađeni stanovi najmanje prosečne površine, u opštini Zvezdara - 46 m2.

 

Zanimljivo je primetiti i da su na teritoriji Srbije prosečne cene po kvadratu veće od 200.000 dinara evidentirane samo u beogradskim opštinama Savski venac, Novi Beograd, Stari grad i Vračar.

 

Prema podacima Republičkog geodetskog zavoda za prvu polovinu godine, od ukupnog prometa nekretninama u Srbiji, čak 27% se dogodilo u Beogradu, a 36% u Vojvodini.

 

Stanovi su najtraženiji na tržištu (47%), što je više nego u istom periodu prošle godine, kada su činili 33%. Kuće se manje kupuju i predstavljaju 13% tržišnog udela.

NOVI STAMBENI PROJEKAT  – Četvrti u istoj ulici

NOVI STAMBENI PROJEKAT – Četvrti u istoj ulici

Kompanija West Properties svom portfoliu dodala je novi rezidencijalno-poslovni objekat čiju prodaju će ekskluzivno zastupati – Južni bulevar 80. Novi objekat prostire se na gotovo 6.000 bruto ...

SAZNAJ VIŠE
6 razloga zbog kojih nikad ne treba da kupujete ili prodajete nekretninu bez agenta

6 razloga zbog kojih nikad ne treba da kupujete ili prodajete nekretninu bez agenta

Lagano nedeljno jutro. Skuvali ste sebi kafu i otvorili lap top da proverite poslednje oglase o nekretninama pre nego što izletite u potrazi za domom. Sami se bavite trgovinom nekretninama i mi...

SAZNAJ VIŠE
Da li će balon pući?

Da li će balon pući?

Cene nekretnina u Srbiji beleže rast već nekoliko godina unazad, a mi se pitamo da li ćemo ponovo doživeti krah kao 2008. godine.  Da bi dali adekvatan odgovor na ovo pitanje moramo sagledati ce...

SAZNAJ VIŠE
2019. Sva prava zadržana. West Properties Colliers.
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.