Vidikovac - savršen kraj za miran život u Beogradu

Vidikovac - savršen kraj za miran život u Beogradu

Ukoliko tražite miran kraj ali ujedno i na poziciju koja vam omogućava da za kratko vreme stignete u bilo koji deo grada, Vidikovac je pravo mesto za vas! Ovo je sjajna lokacija za mlade porodice zbog blizine park-šume Košutnjak, više predškolskih ustanova i osnovnih škola, kao i velike pijace. Na samo par minuta vožnje kolima je magistralni put koji spaja Beograd sa Šumadijom i zapadnom Srbijom.

 

PRAKTIČNE INFORMACIJE 

Vidikovac je naselje koje pripada opštini Rakovica i nalazi se na 10 kilometara od centra Beograda. Samo naselje se nalazi na granici opština Čukarica i Rakovica na nadmorskoj visini od 190 — 195 metara.

 

Naselje Vidikovac je nastalo krajem sedamdesetih godina. Ime potiče od lokacije –  veliki deo istočnog Beograda je vidljiv sa istoimenog brda na kome se naselje nalazi. Veliki deo naselja projektovali su Mihailo Čanak i Aleksandar Đokić. Poslednjih godina, Vidikovac je veoma tražena lokacija za izgradnju komercijalnih i stambenih objekata.

 

LOKACIJA

Vidikovac se graniči sa naseljima Rakovica na zapadu, Kneževac na jugu, Labudovo Brdo dalje na jugu i Cerak Vinogradi na severu. Zapadno, preko Ibarske magistrale uglavnom je neurbanizovana zona.

 

KARAKTERISTIKE

Naselje Vidikovac je projektovano kao niz solitera (do 24 sprata) izgrađenih u manjim koncentričnim krugovima, unutar većih krugova predstavljenih kružnim ulicama. Glavne ulice su Vidikovački venac koja okružuje naselje, Patrijarha Joanikija prolazi tačno kroz sredinu naselja, a Ibarska magistrala i ulica Pilota Mihaila Petrovića čine spoljnu granicu ove četvrti.

 

Područje je se naglo razvija od početka devedesetih godina. Na Vidikovcu se nalazi jedna od najvećih pijaca u južnom delu Beograda. U okviru naselja je izgrađen i McDonald's restoran, a u neposrednoj blizini i tržni centrar. Nasuprot je Ibarska magistrala i toplana koja se koristi za lokalno grejanje.

 

SAOBRAĆAJ

Sa centrom grada, Vidikovac je povezan autobuskim linijama 23, 53, 59 i 37, a osim ovih linija, ka Novom Beogradu vas vodi linija 89, a ka Ustaničkoj ide linija 50. Pored naselja prolazi Ibarska magistrala koja spaja Beograd sa Šumadijom i zapadnom Srbijom.

 

Ako vidite ovaj mirni deo grada kao pravo mesto za vaš novi dom, pogledajte novi stambeno – poslovni objekat u našoj ponudi i zakažite sastanak!

West Properties učesnik RICS i NUPS konferencije 9. septembra 2020.

West Properties učesnik RICS i NUPS konferencije 9. septembra 2020.

Na drugoj po redu konferenciji koju organizuju Royal Institute of Chartered Surveyors (RICS) i Nacionalno Udruženje Procenitelja Srbije (NUPS) koja će se održati u sredu 9. septembra 2020. godine, uče...

SAZNAJ VIŠE
Da li će balon pući?

Da li će balon pući?

Cene nekretnina u Srbiji beleže rast već nekoliko godina unazad, a mi se pitamo da li ćemo ponovo doživeti krah kao 2008. godine.  Da bi dali adekvatan odgovor na ovo pitanje moramo sagledati ce...

SAZNAJ VIŠE
Kuda u šoping u 2020. godini?

Kuda u šoping u 2020. godini?

Pored postojećih tržnih centara, u Beogradu je najavljena izgradnja novih koji startuju tokom 2020. godine. Evo najava otvaranja tri velika projekta koja će nas obradovati sledeće godine.   Me...

SAZNAJ VIŠE
2019. Sva prava zadržana. West Properties Colliers.
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.