Šta vam pruža DORĆOL: Najstarije gradsko jezgro Beograda

Šta vam pruža DORĆOL: Najstarije gradsko jezgro Beograda

Na području današnjeg Dorćola oduvek je bilo gradsko jezgro Beograda, još od vremena antičkog Singidunuma, i to baš zbog njegovog geografskog položaja u podnožju utvrđenja Kalemegdanske tvrđave i blizine reke. Danas je ovo naselje koje je britanski list Guardian početkom 2020. godine proglasio jednom od najprivlačnijih gradskih četvrti u Evropi, a koje će tek procvetati u budućnosti imajući u vidu da će građani ovog dela grada dobiti svojevrsnu zelenu oazu kada se izgradi Linijski park dugačak 4,5 kilometara koji će se prostirati na potezu od Beton hale i Brankovog mosta do Pančevačkog mosta.

Današnje granice Dorćola nalaze između kalemegdanskog parka, Vasine i Uzun-Mirkove ulice, okoline Bulevara despota Stefana i Dunava. Deli se na donji i gornji deo, ali većina starosedelaca ovog dela grada pravim Dorćolom smatra samo donji deo koji se nalazi između ulice Cara Dušana i reke na severu.

Dorćol je i dom najstarije kuće u Beogradu podignute između 1724. i 1727. godine kao jedan od prvih objekata koji su izgrađeni u vreme austrijske okupacije prestonice. Takođe je bio dom brojnih znamenitih ličnosti iz naše istorije, a prostor Dorćola smatra se i svojevrsnim kulturnim centrom gde se nalaze Beogradska filharmonija, Narodno pozorište i Narodni muzej, kao i jedan od prvih otvorenih muzeja na Balkanu – Entografski muzej.

Posebnu draž ovom kraju daje blizina ključnih tačaka prestonice kao što su Knez Mihailova ulica, Terazije, Kalemegdan, Skadarlija, a za one koji bi da pobegnu od gradske vreve tu je šetalište pored Dunava koje će kroz koju godinu dobiti novi izgled. Linijski park čiji je početak izgradnje najavljen krajem 2021. transformisaće stari deo Beograda i posebno će uticati na smanjenje zagađenja vazduha. Pored toga postaće i novo jezgro kulturnog i zabavnog sadržaja. Park će imati 10 jedinstvenih celina, a u njemu će se naći nova šetališta, biciklističke staze, dečja igrališta, prostor za izložbe, sportski tereni…

Dorćol predstavlja jedno od najatraktivnijih mesta za život u Beogradu sa svojom jedinstvenom atmosferom i arhitekturom.

Na lokaciji Donjeg Dorćola, u ulici Milorada Gavrilovića, na svega 7 minuta hoda od Trga Republike, u neposrednoj blizini rekreativnih sadržaja poput sportsko rekreativnog centra „Milan Gale Muškatirović”, nikao je poseban stambeni objekat koji predstavlja pravi primer nove budućnosti ovog kvarta. Dorćol Prime je pametna zgrada koja menja navike u vezi sa stanovanjem. Imajući u vidu mali broj stambenih jedinica nudi miran i siguran stil života, po meri svakog stanara, posebno zbog toga što inteligentni stanovi u okviru Dorćol Prime objekta pamte vaše želje i navike i pružaju potpunu kontrolu okruženja unutar stana na samo jedan dodir.

 

Sve funkcije koje su vam dostupne na kućnim displejima, bilo da se radi o upravljanju sistemom grejanja i hlađenja, elektromotornim roletnama ili rasvetom, moguće je kontrolisati i preko mobilne aplikacije. Samo zamislite koliku slobodu i fleksibilnost to omogućava u urbanom i užurbanom stilu života koji svi danas delimo. I dok niste kod kuće, možete podešavati temperaturu ili osvetljenje koje želite da vas dočeka kada stignete u svoj dom.

 

Od prvog koraka u ulazni hol zgrade sve što vas okružuje je besprekorni stil, podređen kvalitetu i komforu. Pored Smart sistema upravljanja, tom komforu doprinosi i direktan ulaz u stan iz lifta, grejani prilaz garaži, velike staklene površine koje znače puno osveteljenja unutar stambenog prostora i osnova su udobnosti svih stanova uz obezbeđenu opremu vrhunskih materijala.

 

Dodatna sigurnost za naše klijente – polisa osiguranja od profesionalne odgovornosti na 1.000.000 evra

Dodatna sigurnost za naše klijente – polisa osiguranja od profesionalne odgovornosti na 1.000.000 evra

Kompanija West Properties je za poslovanje svog Sektora procena obezbedila polisu osiguranja od profesionalne odgovornosti na milion evra. Iako naš tim čine profesionalni procenitelji i sarad...

SAZNAJ VIŠE
Ključ za uspešne projekte

Ključ za uspešne projekte

Kako se pristup tržištu nekretnina koji kompanija West Properties gaji oduvek razlikovao od ustaljene prakse, tako smo i brojne izazove u oblasti gradnje i opremanja enterijera sa kojima smo se...

SAZNAJ VIŠE
Šta vam pruža VOŽDOVAC – jedna od najstarijih beogradskih opština

Šta vam pruža VOŽDOVAC – jedna od najstarijih beogradskih opština

  Jedna od najstarijih beogradskih opština je i Voždovac koji je ujedno i dom najdužoj ulici prestonice – Ulici Vojvode Stepe. Nekada mesto sa kog je vožd Karađorđe kretao sa vojsko...

SAZNAJ VIŠE
2019. Sva prava zadržana. West Properties Colliers.
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.