Sve je u lokaciji, lokaciji, lokaciji

Sve je u lokaciji, lokaciji, lokaciji

Nekretnina ne može biti izgubljena ili ukradena niti odnesena. Razumno odabrane, plaćene u celosti i vođene s dužnom pažnjom, postaju najsigurnije ulaganje na svetu.“ Frenklin D. Ruzvelt

Možete prepraviti kuhinju, dodati sobu, srušiti zid i promeniti skoro sve u kući različitim alatom i četkicom za farbanje… sve osim lokacije. Zato iskusni profesionalci u svetu nekretnina konstantno podsećaju ljude na osnovno pravilo o nekretninama – lokacija, lokacija, lokacija.

Mantra pravog agenta za nekretnine je: lokacija, lokacija, lokacija. Sigurno ste dovoljno puta čuli frazu i pitate se šta inspiriše agente da ovu reč kažu tri puta. U suštini, „lokacija, lokacija, lokacija” znači da identični domovi mogu povećati ili umanjiti vrednost u zavisnosti od lokacije.

Ova izreka se ponavlja tri puta radi naglašavanja i predstavlja pravilo broj jedan u oblasti nekretnina, iako je vrlo često zanemarena. Lokacija je broj jedan, dva i tri na listi, po mišljenju većine eksperata za nekretnine. To je ono što određuje cenu. Da li ste na plaži ili ste udaljeni od nje? Čak i reč „na obali reke“ ima različito značenje u zavisnosti od konkretne lokacije. Nekretnina na obali reke može biti cenovno pristupačna u Višnjici, ali ne i u „Beogradu na vodi“. Zapamtite, možete renovirati prosečnu kuću, ali ne možete podići i premestiti neku lepu kuću.

Lokacija ne utiče samo na cenu, već i na samu poželjnost kuće. Mesto na kojem se vaš dom nalazi je ključni faktor koji utiče na njegovu vrednost – i sada i ubuduće. Kupci su često više zainteresovani za unutrašnjost nekretnine ili raspored prostorija, ali sa gledišta investicija, nalaženje najbolje lokacije trebalo bi da bude prioritet broj jedan.

Zbog toga vam toplo preporučujemo da uložite svoj teško zarađeni novac samo u imovinu sa najboljom lokacijom. Jer uvek će važiti pravilo: lokacija, lokacija i lokacija.   

Za beg u prirodu ili kao investicija: Nekretnine u popularnim turističkim centrima

Za beg u prirodu ili kao investicija: Nekretnine u popularnim turističkim centrima

Ova godina posebno je navela mnoge na razmišljanje o begu u prirodu. Vikendica će vam omogućiti mesto na kom se možete skloniti od gradske vreve, ali ujedno može biti i veoma dobra investicija,...

SAZNAJ VIŠE
Život prilagođen vama, jer ponekad više kontrole zaista znači i više uživanja - pametne kuće

Život prilagođen vama, jer ponekad više kontrole zaista znači i više uživanja - pametne kuće

Svaki objekat, bio stambeni i poslovni, nezamisliv je bez električnog napajanja, osveljenja i klimatizacije. Pored ovih, tu su i  različiti uređaji i sistemi koji se gotovo podrazumevaju kak...

SAZNAJ VIŠE
West Properties i KARE Design: Udruženim snagama do najbolje usluge

West Properties i KARE Design: Udruženim snagama do najbolje usluge

Kompanija West Properties je uvek nastojala da svojim klijentima pruži bolje i više od standardnog i konvencionalnog načina poslovanja. Kako bismo svojim klijentima pružili kompletnu podr&scaro...

SAZNAJ VIŠE
2019. Sva prava zadržana. West Properties Colliers.
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.