Kako da kreirate efikasno radno okruženje u svom domu?

Kako da kreirate efikasno radno okruženje u svom domu?

Kada vaš dom postane vaša kancelarija, potreban je plan kako bi bili što efikasniji. Ukoliko se još niste privikli na novonastalu situaciju rada od kuće tokom pandemije COVID-19, evo par koraka koje vam preporučujemo kako biste lakše ušli u „radni mod“.

 

Odvojeno mesto za rad

 

• Bićete efikasniji ukoliko ste napravili kancelarijsku atmosferu na jednom mestu gde nemate ometanja koja mogu da vam odvlače pažnju.

• Započnite dan kao i u kancelariji – ispred računara uz jutarnju kafu.

• Odvojite vaše novo radno mesto od televizora i prostorije u kojoj se odmarate, vućiće vas u pogrešnom smeru.

 

Obucite se ležerno

 

• Pidžama ili najudobnija trenerka neće pomoći da budete fokusiraniji na poslovnu atmosferu.

• Obucite se ležerno, kao da je „Casual Friday“, pogotovo ukoliko sa kolegama i klijentima održavate vezu putem video poziva.

 

Budite disciplinovani, ali i prilagodite vreme sebi

 

• Pridržavajte se rasporeda i satnice koju napravite na početku radnog dana.

• Ukoliko je to moguće, prilagodite svoje radne sate situaciji u kojoj se nalazite – započnite radni dan ranije ili kasnije ili ga podelite na dva dela, prepodnevni i popodnevni.

• Ponašajte se kao da ste u kancelariji, bez pranja, peglanja i spremanja – ove stvari ostavite za kasnije.

• Ukoliko vam je potrebna pauza u toku dana, iskoristite je, ali je i nadoknadite ukoliko bude duža od standardne koju biste iskoristili u kancelariji.

• Odredite trenutak kada ste „gotovi sa poslom“ jer granice moraju postojati i na vama je da ih postavite i da ih se pridržavate.

 

Jednom kada se uhodate, shvatićete da je malo potrebno za punu koncentraciju i da možete biti i produktivniji. Verovatno će vam nedostajati žamor kolega, manjak vremena, sastanci sa klijentima… Jer to smo mi, to je naš posao. Baš zato, budimo odgovorni, ostanimo kod kuće da bi se što pre vratili već poznatim radnim zadacima, kolegama, omiljenim klijentima. Od nas zavisi kada će taj trenutak doći.

 

Čuvajte se i #ostanitekodkuće

 

Kako do uspešne realizacije real estate projekta?

Kako do uspešne realizacije real estate projekta?

Tržište nekretnina ispisuje nove rekorde, u cenama i broju kvadrata u izgradnji, a kupci sve veću pažnju poklanjaju upotrebnoj vrednosti nekretnine. Stoga je primetan i trend među investitorima...

SAZNAJ VIŠE
Da li će cena kvadrata nastaviti da raste?

Da li će cena kvadrata nastaviti da raste?

Intervju Dejana Ilića, CFO kompanije West Properties, za Real Estate magazin   Da li je srpsko tržište nekretnina dostiglo maksimum po pitanju cena jedno je od najčešćih pitanja k...

SAZNAJ VIŠE
ATRIA Residence: Kako napreduju radovi (novembar 2020.)

ATRIA Residence: Kako napreduju radovi (novembar 2020.)

Na gradilištu projekta ATRIA Residence na Zvezdari završeni su iskopi i započeti su radovi na temeljnoj ploči. Radovi na izgradnji objekta koji će imati 85 stanova u okviru četiri lam...

SAZNAJ VIŠE
2019. Sva prava zadržana. West Properties Colliers.
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.