Srbija - Hot Spot Evrope u sektoru nekretnina

Srbija - Hot Spot Evrope u sektoru nekretnina

Među vodećim sektorima po direktnim stranim investicijama u Srbiji je sektor nekretnina. Samo u prvoj polovini 2019. godine vrednost tržišta nekretnina iznosila je 1,8 milijardi evra, što je za 12 odsto više u odnosu na isti period 2018. godine. U poslednje tri godine obim prodaje nekretnina porastao je oko 30 odsto, a glavni razlog leži upravo u činjenici da ogroman broj građana i privrede nekretnine kupuju kao investiciju. 

Srbija je poslednjih godina postala Hot Spot Evrope, kada je sektor tržišta nekretnina u pitanju, što je doprinelo da se pravila igre u ovom segmentu uozbilje. Naša kompanija se za poslednjih 18 godina koliko posluje, prilagođavala tržištu nekretnina, ali se trudila i da ga unapređuje. Kako se širilo tržište, širili smo i paletu usluga koju nudimo našim klijentima. Nudimo usluge posredovanja u prodaji i izdavanju različitih tipova nekretnina, upravljanjem projektima, investicionog savetovanja, konsultanske usluge, procene vrednosti različitih tipova nepokretnosti, facility management i usluge marketinga. Naša zemlja je sada tržište koje zahteva visokoprofesionalne kompanije koje se bave uslugama u sektoru nekretnina, ali na žalost njih je još uvek veoma malo. 

U ovom trenutku veoma je važno zajedničko delovanja države i kompanija koje rade u sektoru nekretnina, kako bi se Srbija promovisala u svetu kao pouzdano tržište za dalja investiranja u ovoj oblasti. Upravo iz tog razloga, ali i sa željom da predstavimo svoj rad inostranom tržištu, naša kompanija West Properties će učestvovati na predstojećem sajmu nekretnina u Kanu - MIPIM 2020, koji sa oko 30.000 učesnika i 6.000 investitora predstavlja najveći sajam na svetu iz ove oblasti. Pored projekata koje ćemo predstaviti inostranim kupcima i investitorima, najveći deo svojih aktivnosti usmerićemo na to da predstavimo Srbiju kao jedan od najatraktivnijih delova Evrope u koji vredi investirati.

 

Tekst našeg generalnog direktora Vladimira Popovića je prenet iz najnovijeg broja Nedeljnik magazina, februar 2020.godine.

 
Stepa Nova: Kako napreduju radovi (oktobar 2020.)

Stepa Nova: Kako napreduju radovi (oktobar 2020.)

Na gradilištu projekta Stepa Nova, za manje od šest meseci od početka radova, postavljena je ploča prvog sprata i vredno se radi ka izlivanju sledeće ploče. Radovi na izgradnji objekta ...

SAZNAJ VIŠE
Širimo tim: Tražimo agente za prodaju nekretnina

Širimo tim: Tražimo agente za prodaju nekretnina

Zbog povećanog obima posla i širenja na novi segment tržišta otvorenog, brokerskog posredovanja u pojedinačnoj prodaji, West Properties otvara konkurs za zapošljavanje više...

SAZNAJ VIŠE
Prodati su svi stanovi u okviru projekta novogradnje na Vidikovcu

Prodati su svi stanovi u okviru projekta novogradnje na Vidikovcu

U okviru projekta novogradnje Viraga building na Vidikovcu prodata je i poslednja stambena jedinica i to pre završetka izgradnje objekta. Na useljenje u svoj novi dom čeka 45 porodica, koliko ...

SAZNAJ VIŠE
2019. Sva prava zadržana. West Properties Colliers.
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.