Uhvati korak sa poslovnim prostorima sadašnjice

Uhvati korak sa poslovnim prostorima sadašnjice

Način poslovanja na globalnom nivou se menja. Rad na daljinu koji je omogućila tehnologija, fleksibilno radno vreme, kao i karakteristike čitavih novih generacija koje na primer ne žele da gube vreme u prevozu do posla, značajno utiču na to kako kancelarije danas izgledaju i kako će izgledati u budućnosti. Kao krajnji rezultat ovih pojava javlja se smanjenje potrebe za dugoročnim zakupom poslovnog prostora.

 

Budućnost zavisi prevashodno od perspektive globalnih i lokalnih kompanija 

 

Globalne kompanije i dalje se vode određenim brojem kvadrata po zaposlenom, brojem kancelarija za menadžere, brojem parking mesta... Ali postaje im sve bitniji i način na koji je taj prostor projektovan, odnosno da li može da obezbedi dovoljno prirodnog svetla, dobro provetravanje prostorija i svega što bi moglo da utiče na poboljšanje produktivnosti zaposlenih. Novi poslovni prostori u fokus stavljaju upravo zaposlene.

 

Kancelarije u službi zaposlenih

 

Sve je veća potražnja za fleksibilnim radnim prostorom.

 

Kompanije žele šansu da kreativnije iskoriste svoj prostor i zaposlenima daju slobodu za inovacijama. Fleksibilan prostor osmišljen je tako da odgovara agilnim mladim kompanijama koje se konstantno razvijaju i koje ne moraju biti povezane za stalnim strukturama.

 

Fokus se sve više stavlja na kreiranje zajednice u okviru organizacije i određenog životnog stila koji će privući i zadržati mlade talente. To je ono što će u budućnosti definisati izgled radnih prostorija u kompanijama. Ovakav pristup preuzet je iz sve popularnijih co-working prostora koji ljudima pružaju mnogo više od radnog stola. 

 

U nadolazećim godinama od ključnog značaja da radna mesta budu dizajnirana kao potpora izgradnji odnosa između ljudi i timova. 

 

Ovo su velike promene koje utiču na sve učesnike tržišta nekretnina. Pored trenutnih 450.000 kvadrata poslovnog prostora u Beogradu, trenutno je u izgradnji još 140.000 novih, dok se do kraja godine očekuje završetak 60.000 već najavljenih kvadratnih metara prostora A klase.

 

Ponuda i potražnja

 

Najveći deo nekretnina koncentrisan je na Novom Beogradu, sa izdavanjem Navigator 2 centra, kao i Ušća kule 2. Centar Beograda krasi poslovna zgrada u srcu grada - Mia Dorćol, dok na lokaciji Bulevar kralja Aleksandra izdvajamo objekat ukupne raspoložive površine za zakup od 588m2, koji je pored zakupa, dostupan i za prodaju. Na Dedinju, u okviru poslovnog prostora Kings Cross, zakupcima je preostao je samo još jedan lokal/retail sa baštom od 100m2 i kancelarijski prostor od 800m2 koji su u ovom trenutku dostupni. 

 

Ukoliko ste zainteresovani za neku od spomenutih lokacija, rado ćemo vam dati više informacija o dostupnosti i ceni. Kontaktirajte nas putem telefona +381 11 32 43 275 ili e-mail welcome@westproperties.rs

Kako do uspešne realizacije real estate projekta?

Kako do uspešne realizacije real estate projekta?

Tržište nekretnina ispisuje nove rekorde, u cenama i broju kvadrata u izgradnji, a kupci sve veću pažnju poklanjaju upotrebnoj vrednosti nekretnine. Stoga je primetan i trend među investitorima...

SAZNAJ VIŠE
West Properties i KARE Design: Udruženim snagama do najbolje usluge

West Properties i KARE Design: Udruženim snagama do najbolje usluge

Kompanija West Properties je uvek nastojala da svojim klijentima pruži bolje i više od standardnog i konvencionalnog načina poslovanja. Kako bismo svojim klijentima pružili kompletnu podr&scaro...

SAZNAJ VIŠE
Stepa Nova: Kako napreduju radovi (oktobar 2020.)

Stepa Nova: Kako napreduju radovi (oktobar 2020.)

Na gradilištu projekta Stepa Nova, za manje od šest meseci od početka radova, postavljena je ploča prvog sprata i vredno se radi ka izlivanju sledeće ploče. Radovi na izgradnji objekta ...

SAZNAJ VIŠE
2019. Sva prava zadržana. West Properties Colliers.
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.