Život prilagođen vama, jer ponekad više kontrole zaista znači i više uživanja - pametne kuće

Život prilagođen vama, jer ponekad više kontrole zaista znači i više uživanja - pametne kuće

Svaki objekat, bio stambeni i poslovni, nezamisliv je bez električnog napajanja, osveljenja i klimatizacije. Pored ovih, tu su i  različiti uređaji i sistemi koji se gotovo podrazumevaju kako bi nam uvećali komfor. Među njima se nalaze ventilacija, regulacija inteziteta i boje svetla, elektromotorne roletne, tende i zavese, elektromotorni prozori i vrata, protivpožarni i alarmni sistemi, video nadzor, audio/video interfoni, internet i WiFi, multimedija itd.

 

Svi ovu uređaji zahtevaju od korisnika da svakodnevno uključuju i isključuju mnoštvo uređaja povećavajući i mogućnost greške koja može imati svakojake posledice.

 

Pored toga, svest o neophodnosti uštede energije je sve više prisutna ali i nametnuta konstantnim povećanjem cene energenata, dok se istovremeno korisnici dodatno opterećuju kada je koji uređaj racionalno koristiti i na koji način.

 

Kao rešenje za upravljanjem objektima razvijen je sistem „pametne kuće“.

 

 

Benefiti pametne kuće

 

Prvo što korisnik primećuje upotrebom pametne kuće su informacije o celokupnom objektu/stanu, o delovima i povezanim sistemima. Ove informacije su uvek na dohvat ruke: displeju u dnevnoj sobi, „pametni“ telefon (Android, iOS) ili kompjuter kroz aplikaciju prikazuju ove informacije.

Nezavisna regulacija temperature po sobama, podešavanje rasporeda uključenosti i inteziteta svetla, pozicioniranje roletni i zavesa... Svaku opciju je moguće snimiti kroz određenu “scenu” - na primer za odlazak na spavanje podesite tajmer u koje vreme želite da se ova “scena” aktivira, kojim danima i šta želite da ona sadrži - na primer samo u dnevnoj sobi spustiti venecijanere, navući zavese, zatvoriti prozore zbog buke sa ulice, isključi svetlo ali ostavi zidne lampe u hodniku na 20% radi mogućnosti ustajanja tokom noći.

Jedan od osnovnih razloga postojanja sistema pametne kuće je briga o energiji. Regulacija temperature u zavisnosti od toga da li ima nekoga u kući ili ne, da li je noć kada svi spavaju, pa je moguća ušteda energije za grejanje i hlađenje I do 30%. Takođe, zašto bi sobu sa otvorenim prozorom grejali ili hladili na istoj temperature kao i u ostalim sobama. Upravljanje može biti individualno za svakog potrošača ili grupno, na primer: svetla u dnevnoj sobi ili svi venecijaneri u stanu. Grupe potrošača vi definišete tokom programiranja sistema.

Automatsko upravljanje potrošačima uvek zavisi od nekog preduslova, bilo da je to vreme ili neki događaj. Tako, na primer, ukoliko vetar duva previše jako, aktiviraće se zaštitna funkcija venecijanera i podići će se kako se ne bi oštetili.

Moguće je različitim uređajima i potrošačima upravljati automatski: bojler koji se uključuje u određeno vreme, zalivanje travnjaka i cveća u zavisnosti od vlažnosti tla, svetlo na terasi u zavisnosti od inteziteta svetla...

Daljinsko upravljanje je takođe jedan od benefita za svakog korisnika. Zamislite da vas sa povratka sa odmora čeka provetren i rashlađen/zagrejan stan i bojler pun vode. Sve funkcije dostupne u stanu, dostupne su vam i na telefonu kroz aplikaciju za koju vam je samo potreban pristup internetu... za sada.

 

Nudimo vam stanove u okviru objekta Dorćol Prime koji sadrže Smart sistem po međunarodnom standardu KNX sistema i koji će omogućavati svojim novim stanarima centralizovano upravljanje sistemom grejanja, hlađenja, osvetljenja i zastora.  Samo 7 stambenih jedinica raspoređenih na 4 sprata vas uvode u budućost premium stanovanja u srcu Beograda!

Kontaktirajte nas za više informacija putem telefona 060 07 19 264 ili putem mail-a welcome@westproperties.rs

Ponuda stanova u okviru projekta Beograd na vodi

Ponuda stanova u okviru projekta Beograd na vodi

  Projekat Belgrade Waterfront ili Beograd na vodi, jedan od najvećih, ali i najambizioznijih projekata u Srbiji. Prvi donosi trend brendiranih stanova, gde stanari mogu da uživaju u uslugama ho...

SAZNAJ VIŠE
Kuće koje će vam obezbediti savršen komfor - kratki vodič kroz ponudu

Kuće koje će vam obezbediti savršen komfor - kratki vodič kroz ponudu

  Obično se kaže da je kuća oaza komfora. U odnosu na stan pruža brojne mogućnosti – pre svega veću intimnost, mir, ali i samostalnost u odlučivanju kada se radi o adaptaciji prostora, jer...

SAZNAJ VIŠE
Prva polovina 2019. godine u brojkama

Prva polovina 2019. godine u brojkama

Prema poslednjem izveštaju Republičkog zavoda za statistiku, u prvoj polovini 2019. godine u 68 opština/gradova Republike Srbije registrovana je prodaja stanova u novogradnji.   P...

SAZNAJ VIŠE
2019. Sva prava zadržana. West Properties.
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.